Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
518
1., Egy kör sugara r = 12,8 cm. Mekkora az átmérője, a kerülete, a területe?

2., Egy kör átmérője d = 3,24 dm. Mekkora a sugara, a területe, a kerülete?

3., Egy kör kerülete K = 52,752 cm. Mekkora a sugara, az átmérője, a területe?

4., Egy kör sugara r = 4.7 cm. Mekkora területű körcikk tartozik a 45o-os középponti szöghöz?

5., Két azonos középpontú kör sugarai r = 2,5 cm és R = 4,3 cm. Mekkora a két körív által bezárt körgyűrű területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, gyorsan, 7
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, r = 12,8 cm

d = 2r = 25,6 cm

K = `2*r*pi` = `2*12.8*3.14` = 80,42 cm

T = `r^2*pi` = `12.8^2*3.14` = 514,72 `cm^2`

2, d = 2,24 dm

r = `d/2`= 1,12 dm

K = `d*pi` = `3.24*3.14` = 10,18 dm

T = `(d^2*pi)/4` = `(3.24^2*3.14)/4` = 8,24 `dm^2`

3,

K = 52,752 cm

r = `K/(2*pi)` = `52.752/(2*3.14)` = 8,4 cm

d = `2*r` = 16,8 cm

T = `r^2*pi` = `8.4^2*3.14` = 221,67 `cm^2`

4,

T = `r^2*pi*45/360` = 8,67 `cm^2`

5,

T = `T_2` - `T_1` = `(R^2*pi-r^2*pi)` = `(4.3^2-2.5^2)*3.14` = 38,45 `cm^2`.
0