Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Segítsetek pls

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Egy egyenes körhenger alakú konzervdoboz alapkörének sugara 6,5 cm, magassága 15 cm.
Mennyi lemez szükséges az előállításához?
Mennyi paradicsomszósz fér ebbe a dobozba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

r = 6,5 cm

m = 15 cm

A = `2*r^2*pi` + `2*r*pi*m` = `2*6.5^2*3.14` + `2*6.5*3.14*15` = 265,33 + 612,3 = 877,63 `cm^2` anyagra van szükség.

V = `r^2*pi*m` = `6.5^2*3.14*15` = 1990 `cm^3` szósz fér bele.
1