Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7. évfolyam

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
Sziasztok matek feladatban kénne segítenni, a henger átmérője d=12 dm, magassága m=15 dm
A=? V=?
Tudnátoksegíteni??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
²d=12, (r=6dm) dm m=15 dm
A=? V=?
V=r²·π·m=6²·π·15=1696.46dm³
A=2·π·r·(r+m)=2·π·6·(6+15)=791.68dm²
1