Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozzátok meg az f: R → R, f(x) = 3x + 4 és g: R → R, g(x) = 8 − x függvények grafikonjai metszéspontjának koordinátáit.

Főoldal » Középiskola » Matematika
672
Határozzátok meg az f: R → R, f(x) = 3x + 4 és g: R → R, g(x) = 8 − x függvények
grafikonjai metszéspontjának koordinátáit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény, metszéspont, koordináta, x
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

Egyenlővé tesszük:

3x+4 = 8-x

4x+4 = 8

4x = 4

x = 1

Visszahelyettesítjük a kapott értéket:

`3*1`+4 = 7

8-1 = 7 = y
1