Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hang

Főoldal » Általános iskola » Fizika
449
Egy lant húrja 90 cm hosszan van kifeszitve, igy 200Hz-es hangot ad. A lantművész 60cm-nél legofja a húrt.
Milyen magas hangot hallhatunk meg? Hol kell lefogni a húrt hogy 500Hz-es hangot hallhassunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

60 cm-nél:

x = `90*200/60` = 300 Hz lesz a hang frekvenciája.

500 Hz-hez:

y = `90*200/500` = 36 cm-nél kell lefogni.
2