Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyelet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
631
10-5*(2-2×)+2* (×+4)=2*(2-3×)-4*(6-×)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kibontjuk a zárójeleket: 10-10+10x+2x+8=4-6x-24+4x
Összevonunk: 12x+8=-2x-20
+2x: 14x+8=-20
-8: 14x=-28
:14: x=-2, ellenőrzés:
Bal oldal: 10-5*(2-2*(-2))+2*(-2+4)=10-5*(-2)+2*2=10+10+4=24
Jobb oldal: 2*(2-3*(-2))-4*(6-(-2))=2*(-4)-4*(-8)=-8+32=24, tehát jól számoltunk.
0