Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
1265
Egy háromszög két oldalának hossza a = 10 cm, b = 15 cm. A két oldal által bezárt szög γ=60°. Határozzuk meg a harmadik oldalt és a másik két szöget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c^2` = `a^2` + `b^2` - `2*a*b*cosgamma` = `10^2` + `15^2` - `2*10*15*cos60` = 175

c = `root()(150)` =13,23 cm

a többi szög szinusztétellel megy:

`a/c` = `sinalpha/singamma`

`sinalpha` = `(a*singamma)/c` = mint az előbbi feladatnál.
1