Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
1520
Egy háromszög két oldalának aránya 2:3, az általuk bezárt szög 60°, a harmadik oldala c = 30 cm. Mekkorák az ismeretlen oldalak és szögek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=2x, b= 3x, c=30 cm, γ=60⁰
Koszinusztételt alkalmazod
30²=(2x)²+(3x)²-2·2x·3x·cos60⁰ amiből azt kapod, hogy
900=7x²
x=11,34 cm
a=22,68 cm, b=34,02 cm
Alkalmazod a szinusztételt:
22,68/30=sin(alfa)/sin60
amiből alfa=40,9⁰ és béta=79,1⁰
1