Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
990
A szegedi dóm toronyórájának nagymutatója 3 m, a kismutató hossza pedig 2 m. Milyen távol lesznek a mutatók végpontjai egymástól pontban 8 órakor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 3 m

b = 2 m

`gamma` = 120°

`c^2` = `a^2` + `b^2` - `2*a*b*cosgamma` = `2^2` + `3^2` - `2*3*2*cos120` = 19

c = `root()(19)` = 4,35 m-re lesznek egymástól.
1