Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
797
Egy háromszög oldalainak hossza: a = 2, b = 4 és c = 3. Határozzuk meg a szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`c^2` = `a^2` + `b^2` - `2*a*b*cosgamma`

`3^2` = `2^2`+`4^2` - `2*2*4*cosgamma`

`cosgamma` = 0,6875

`gamma` = 46,56 °

vagy ugyanígy a többi szögre vagy a szinusztétellel:

`sinalpha/singamma` = `a/c`

`sinalpha` = `(a*singamma)/c` = `(2*sin46.56)/3` =

A `beta` szög már gondolom menni fog.
1