Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az xOy derékszögű koordináta-rendszerben számítsátok ki az ABC háromszög kerületét.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1098
Az xOy derékszögű koordináta-rendszerben adottak az A(3,1), B(-1,4) és C(3,7) pontok. Számítsátok ki az ABC háromszög kerületét.

Ugyanitt érdekelne a háromszög területe is:D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Három, Terület, Kerület, háromszög, mértan, egyszerű
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`d_(AB)` = `root()((3-(-1))^2 + (1-4)^2)` = 5

`d_(BC)` = `root()((-1-3)^2+(4-7)^2)` = 5

`d_(AC)` = `root()((3-3)^2+(1-7)^2)` = 6

K = a+b+c = 16

s = `K/2` = 8

T = `root()(s*(s-a)*(s-b)*(s-c))` = `root()(8*3*3*2)` = 12
1