Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hegyesszögek szögfüggvényei

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Valaki tudna segíteni ezek feladatok megoldásában?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

`cosalpha` = `b/c`

b = `c*cosalpha` = `16.2*cos82.5°` = 2,11 m


3,

`sinalpha` = `a/c`

c = `a/(sinalpha)` = `20/(sin63,7°)` = 22,3 cm
1