Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a kétjegyű, 3-mal osztható számok összege?

Főoldal » Középiskola » Matematika
616
Mennyi a kétjegyű, 3-mal osztható számok összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
osztható, mennyi?
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 12

d = 3

`a_n` = 99

`a_n` = `a_1` + `(n-1)*d` = 12 + `(n-1)*3` = 99

`(n-1)*3` = 87

n-1 = 29

n = 30

`S_(30)` = `(a_1+a_(30))*30/2` = `(12+99)*15` = 1665
0