Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy henger alakú pohár térfogata fél liter

Főoldal » Középiskola » Matematika
1555
Egy henger alakú pohár térfogata fél liter. A pohár alja az asztalon levő 8cm átmérőjű korongot éppen lefedi. Milyen magas a pohár?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
térfogat, milyen, magas
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d=8 cm
r=4 cm
0,5 l=500 cm³
500 cm³=4²×3,14×m
m=9,952 cm magas a pohár
0