Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán: tg 2x=1

Főoldal » Középiskola » Matematika
1230
Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán:
tg 2x=1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
tg 2x = 1

2x = `pi/4` + `k*pi`

x = `pi/8` + `(k*pi)/2` (= 22,5° + `k*90°`), ahol k ∈ `ZZ`
0