Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendezés

Főoldal » Középiskola » Kémia
2674
Írd fel a következő folyamatok egyenleteit!
a) kalcium + oxigén --> kalcium-oxid
b) magnézium + szén-dioxid --> magnézium-oxid + szén
c) víz --(elektromos áram)--> hidrogén + oxigén
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Ca+O2=Cao
Mg+CO2= MgCO2 ebben nem vagyok biztos de a többi jó.
2 H2O=4 H+O2
-1

Szerintem inkább
a, 2Ca + O2 -> 2CaO
b, 2Mg + CO2 -> 2MgO + C
c, 2H2O -> 2H2 + O2
0