Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - Puska, golyó

Főoldal » Középiskola » Fizika
3602
Egy puska 800 m/s sebességgel lő ki egy 30 g tömegű lövedéket. Mekkora sebességgel rúg vissza a puska, ha tömege a lövedék nélkül 6 kg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Lendülete a lövedéknek 0 = 0,03*0 = 0 kgm/s
Lendülete a puska 0 = 6*0 = 0 kgm/s

Lendülete a lövedéknek lövéskor = 0,03*800 = 24 kgm/s
Lendülete a puskának lövéskor = ugyanannyi (nagyságú)

ugyanannyi = m puska*v puska -> v puska = ugyanannyi/m_puska = 24/6 = 4 m/s
0