Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek gyors!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
463
Végezd el a következő összevonásokat!
3 + 6 − 11 =
2 ∙ x + 4 ∙ x =
3 ∙ x + 5 ∙ x =
4 ∙ y − 2 ∙ y =
5 ∙ a − 7 ∙ a =
3 ∙ x + 4 ∙ x − 5 ∙ x =
4 ∙ a + 4 ∙ a − 10 ∙ a =
5y + 4y − 3y =
9b + 7 − 5b − 11 =
5h − 10 + 7h + 8 =
Bontsd fel a zárójelet!
2 ∙ (x + 4) =
5 ∙ (x − 3) =
(2 ∙ x − 6) ∙ 2 =
(x + 1) ∙ 3 =
3(4 ∙ x − 1) =
5(3x + 2) =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3 + 6 − 11 = -2
2 ∙ x + 4 ∙ x = 6x
3 ∙ x + 5 ∙ x = 8x
4 ∙ y − 2 ∙ y = 2y
5 ∙ a − 7 ∙ a = -2a
3 ∙ x + 4 ∙ x − 5 ∙ x = 2x
4 ∙ a + 4 ∙ a − 10 ∙ a = -2a
5y + 4y − 3y = 6y
9b + 7 − 5b − 11 = 4b-4
5h − 10 + 7h + 8 = 12h -2


2 ∙ (x + 4) = 2x+8
5 ∙ (x − 3) = 5x-15
(2 ∙ x − 6) ∙ 2 = 4x-12
(x + 1) ∙ 3 = 3x+3
3(4 ∙ x − 1) =12x-3
5(3x + 2) = 15x+10
0