Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy vezessem le? számtani sorozat...

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Egy számtani sorozat ötödik tagja 21, hatodik tagja 33. Határozza meg a sorozat első elemét és differenciáját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sorozat, számtani
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_5` = 21

`a_6` = 33

d = `a_6` - `a_5` = 33-21 = 12

`a_5` = `a_1` + `4*d`

21 = `a_1` + `4*12`

`a_1` = 21-48 = -27
0