Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy bank 8%-os kamatot ad évente....

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Egy bank 8%-os kamatot ad évente. Mennyi pénzt tegyünk be, hogy 10 év eltelte után 2 millió forintunk legyen? (a kamatláb közben nem változik)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x*1.08^(10)` = 2000000

x = `2000000/(1.08^(10)` = 926387 Ft-ot kell betenni.
0