Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
542
Értéke?
lg1
lg(-13)
log₂32
log(1/5)25
4log₆₄7
14log₁₄5
8log₂3
10 lg3 a négyzeten
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`lg1` = 0

`lg(-13)` nincs értelmezve, csak a poritív számoknak van logaritmusuk.

`log_2 32` = 5

`log_(1/5)25` = -2

`4^(log_(64) 7)` = `root(3)(7)`

`14^(log_(14) 5)` = 5

`8^(log_2 3)` = 27

`(10^(lg3))^2 = 3^2` = 9
0