Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyors segítségre lenne szükségem!

Főoldal » Középiskola » Matematika
416
Három könyvespolcon összesen 57 darab könyv van. Az elsőn kétszer annyi, mint a másodikon és a harmadikon hárommal kevesebb, mint a másodikon. Hány könyv van az egyes polcokon. Hány százaléka van a könyveknek a második polcon? Két tizedesjegyre kerekítsd az eredményt!

Mindenki válaszát előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A második polcon van x könyv, az elsőn 2x, a harmadikon x-3.

x + 2x + x-3 = 57

4x-3 = 57

4x = 60

x = 15

A második polcon van 15 könyv, az elsőn 30, a harmadikon 12.

57 könyv felel meg 100 %-nak

15 könyv felel meg `15/57*100` = 26,32 % van a második polcon.
Módosítva: 6 éve
0