Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SZÁZALÉKSZÁMITÁS

Főoldal » Középiskola » Matematika
1492
Egy iskola tanulóinak 8%-a jelest, 24%-a jót, 23%-a elégségest és 5%-a elégtelent kapott matematikából a félévi osztályozás során. Hányan jártak ebbe az iskolába, ha 240-en közepes matematika jegyet kaptak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék, számítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A közepesek százalékos száma: 100-(8+24+23+5) = 100-60 = 40

40 % felel meg 240 főnek

100 % megfelel `100/40*240`= 600 fő jár az iskolába.
0