Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy hengeres főzőedényben 20cm magasan víz van. A belső átmérő 25cm. Hány liter a tárolt víz?

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Egy hengeres főzőedényben 20cm magasan víz van. A belső átmérő 25cm. Hány liter a tárolt víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
henger, átmérő
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

h = 20 cm = 2 dm

d = 25 cm= 2,5 dm

V =`(d^2*pi)/4*h` = `(2.5^2*3.14)/4*2` = 9,8125 `dm^3` = 9,8125 liter a tárolt víz.
0