Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet

Főoldal » Középiskola » Kémia
441
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A)

`Mg` + 2 `HCl` = `MgCl_2` + `H_2`

Oxidálódott, redukálószer: magnézium

Redukálódott, oxidálószer: hidrogén

B)

2 `Al` + 3 `I_2` = 2 `AlI_3`

Oxidálódott, redukálószer: alumínium

Redukálódott, oxidálószer: jód

C)

3 `P` + 5`HNO_3` + 2 `H_2O` = 3 `H_3PO_4` + 5 `NO`

Oxidálódott, redukálószer: foszfor

Redukálódott, oxidálószer: nitrogén
1