Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
847
A, Gondoltam egy ketjegyű számra. Az 5 szörösét vettem, majd a kapott számból élveztem 4-et. Az így kapott szám első és utolsó számjegyét felcseréltem, majd a kapott számnak vettem a felét. Így a szám a 326 lett. Melyik számra gondoltam?


B, Az iskolai kosárlabda csapat 56 pontot dobott az egyik mérkőzésén. Ezt az eredményt két és harompontos dobasokbol érte el. A csapat összesen 25 ször dobott kosarat. Hány három pontos találatot ért el a csapat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A) Visszafelé kell haladni.

A kapott szám fele 326 volt, akkor a kapott szám `326*2` = 652 lett. Ennek a fordítottja 256. Ehhez hozzáadunk négyet (260), majd elosztjuk öttel (52) és már meg is kaptuk a gondolt számot. 52-re gondoltam.

B) Volt x db kétpontos és 25 db 3 pontos.

2x + `3*(25-x)` = 56

75-x = 56

x = 19

Volt 19 db kétpontos (az 38 pont) és 25-19=6 db hárompontos (az 18 pont). Ez összesen 38+18=56 pont.
1