Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számitás! Két ládában.....

Főoldal » Középiskola » Matematika
472
Két ládában együtt 90 kg alma van. Mennyi alma van az egyes ládákban, ha tudjuk, hogy az első ládában lévő almák 25%-a ugyanannyi, mint a második ládában lévő almák 20%-a?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
százalék, számítás, f) Két ládában együtt 90 kg alma van. Mennyi alma van az egyes ládákban, ha tudjuk, hogy az első ládában lévő almák 25%-a ugyanannyi, mint a második ládában lévő almák 20%-a?
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik ládában van x kg alma, a másik ládában 90-x kg alma. Ekkor:

0,25x = 0,2(90-x)

18 = 0,45x

x = 40

Az egyik ládában 40 kg alma van (ennek a 25%-a 10 kg); a másik ládában 90-40=50 kg alma van (ennek a 20%-a 10 kg).
0