Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

átlag számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
599
Egy 25 fős csoportban a matematika dolgozatok átlaga 82pont, egy 19 fős csoportban pedig 76 pont. Mennyi a 44 tanuló matematika-dolgozatainak átlaga?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
átlag
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

25 fő átlagosan szerzett 82 pontot, akkor összesen szereztek `25*82` = 2050 pontot.

19 fő átlagosan szerzett 76 pontot, akkor összesen szereztek `19*76` = 1444 pontot.

Az összpontszám tehát 2050+1444 = 3494 pont. Ez elosztva 44-gyel, az annyi, mint `3494/44` = 79, 41 pont.
0