Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószinűség számitás

Főoldal » Középiskola » Matematika
762
Egy urnában 4piros és 4fekete golyó van. Egyszerre kihúzunk 2 golyót. Mennyi annak a valószínűsége, hogy mindkét golyó piros?
levezetve kérik. nagyon köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges, Valószínűség, számítás, levezetve
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
p=(négy alatt 2)/(8 alatt 2)=3/14=0,2143

A 8 golyóból 4 piros és 4 fekete. Ha kettőt veszünk ki a pirosak közül visszatevés nélkül, akkor csak négy pirosból kell választanunk kettőt ez a kedvező esetek száma.
0