Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2637
Melyik az a szám, amelynek 9-szerese 40-nel kisebb, mint a nála 10-zel kisebb szám 10-szerese?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, házi, Házi feladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a keresett szám x.

A szöveg alapján felírhatjuk az egyenletet: 9x+40=10·(x-10)
Bontsuk fel a jobb oldalon található zárójelet: 9x+40=10x-100 /+100
Hozzáadunk mindkét oldalhoz 100-at: 9x+140=10x /-9x
Kivonunk mindkét oldalból 9x-et: 140=x
Meg is kaptuk az eredményt. A keresett szám a 140.
1