Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget kérnék 11 évfolyam matekban

Főoldal » Középiskola » Matematika
3963
Egy kör egyenlete: (x+3)2+(y−4)2=25. Adja meg a kör középpontjának koordinátáit és a kör átmérőjének hosszát!
Megoldás: K(-3; 4), d=10
a kör középpontjának koordinátáinak eredménye meg van, csak a levezetés hiányzik hozzá, ehhez szeretnék segitséget kérni.
Előre is köszi

Megjegyzés a zárójelek négyzetre vannak emelve csak nem sikerült láthatóvá tennem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(x-a)^2` + `(y-b)^2` = `r^2` a kör egyenlete, ahol a kör középpontjának koordinátái: O(a;b); a kör sugara pedig r.

Ha `r^2`= 25, akkor r= 5 és d = 10.
0