Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolja ki a következő kifejezések pontos értékét

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`root()(5)` + `root()(45)` = `root()(5)` + `3*root()(5)` = `4*root()(5)` = `root()(80)`

`16^(3/4)` = `root(4)(16^3)` = `root(4)(2^4^3)` = `root(4)(2^(12)` = `2^3` = 8

`3^(log_9 100)` = `3^(1/2*log_3(100))` = `root()(3^(log_3 100)` = `root()(100)` = 10

`(2^2)^8` - `(2^3)^5` = `2^(16)` - `2^(15)` = `2*2^(15)` - `2^(15)` = `2^(15)`
0