Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1428
Írd le a kifejezéseket összegalakban!

(x+y)²=
(x-y)²=
(a+1)²=
(4-a)²=
(3+5z)²=
(2x-y)²=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(x+y)²=x²+2xy+y²
(x-y)²=x²-2xy+y²
(Valójában ezt az első két kifejezést lehet általánosítva használni a többi esetben is)
(a+1)²=a²+2a+1
(4-a)²=16-8a+a²
(3+5z)²=9+30z+25z²
(2x-y)²=4x²-4xy+y²
Módosítva: 9 éve
0

Itt vannak az általános képletek hozzá:
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a-b)²=a²-2ab+b²


(x+y)²=x²+2xy+y²
(x-y)²=x²-2xy+y²
(a+1)²=a²+2a+1
(4-a)²=16-8a+a²
(3+5z)²=9+30z+25z²
(2x-y)²=4x-4xy+y²
0