Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény ábra és vizsgálat

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Annak az "e" függvénynek valaki le tudná rajzolni az ábráját és megadni az adatait?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adatai:

x ∈ `RR`; x `ne` 1; x: [-2;4]

y ∈ `RR`; y `ne` 3

x = -2 helyen y = -`4/3`

x = 4 helyen y = `8/3`

szakadás van az x = 1 -nél

szigorúan monoton csökkenő

tengelymetszetek: (0;1) és (`1/3`;0) pontokban.
1