Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Fizikából kéne segítség.

Főoldal » Középiskola » Fizika
468
Mekkora munkát végez és mekkora a teljesítménye annak a kézilabdázónak, aki a 45 dkg tömegű labdát 0,15 s alatt 90 km/h sebességre gyorsítja fel?
Mekkora átlagos erőt fejtett ki a kézilabdázó ennyi idő alatt a labdára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 0,45 kg

v = 90 `(km)/h` = 25 `m/s`

t = 0,15 s


`DeltaE_m` = W = `1/2*m*v^2` = `1/2*0.45*25^2` = 140,625 J

P = `W/t` = `140.625/0.15` = 937,5 W

F = `(m*v)/t` = `(0.45*25)/0.15` = 75 N
0