Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2268
5. Egy 36 m/s és egy 20 m/s sebességgel haladó test ugyanarról a helyről, egy időben indulva ellenkező irányban haladva távolodik egymástól. Hány másodperc múlva lesz a távolságuk 574 m? (Ellenőrzés nem kell!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egymáshoz képest 36+20 = 56 `m/s`-mal mozognak. Az 574 m-t tehát:

t = `s/v` = `574/56` = 10,25 s alatt teszik meg.
1