Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szeretném ellenőrizni, hogy jól csináltam e meg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
728
számítsd ki a trapéz területét, ha tudjuk a következő adatokat
a) a=5cm c=3cm m=4cm
b) a=4,2m c=3,6m m=2,4m
c) a=36cm c=1,8dm m=0,04m
d) a=0,6dm c=28cm m=0,12m
e) a=24mm c=0,62dm m=4,4cm
f) a=0,64dm c=6,6cm m=34mm

előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
T = `((a+c)*m)/2`

a, T = 16 `cm^2`
b, T = 9,36 `m^2`
c, T = 1,08 `dm^2`
d, T = 2,04 `dm^2`
e, T = 18,92 `cm^2`
f, T = 22,1 `cm^2`
0

d,

a = 0,6 dm = 6 cm

c = 28 cm

m = 0,12 m = 12 cm


T = `(6+28)*12/2` = 204 `cm^2` = 2,04 `dm^2`


e,

a = 2,4 cm

c = 0,62 dm = 6,2 cm

m = 4,4 cm

T = `((2.4+6.2)*4.4)/2` = 18,92 `cm^2`

f,

a = 0,64 dm = 6,4 cm

c = 6,6 cm

m = 34 mm = 3,4 cm

T = `((6.4+6.6)*3.4)/2` = 22,1 `cm^2`
1