Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

János kérdése

Főoldal » Általános iskola » Kémia
509
Nem tudom hogyan kell le írni ezeket az egyeleteket :
Vizen át áramot vezetünk
Szenet tökéletesen elégetünk
Hidrogén-kloridot vízbe vezetünk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. Valószínűleg a vízbontásra gondol:

2 `H_2O` = 2 `H_2` + `O_2`

2.

C + `O_2` = `CO_2`

3.

`H_2O` + HCl = `H_3O^+` + `Cl^-`
0