Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
597
1. Két falu egymástól 27km-re van. Két gyalogos 7 órakor elind a két faluból egymással szembe. Az egyik óránként 4km-t, a másik 5km-t tesz meg. Mikor találkoznak? Hány km-t tettek meg ezalatt külön-külön?
2. 190 g 90%-os kénsavhoz mennyi 30%-os kénsavat kell adni, hogy 50%-os kénsavat kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

Együtt mennek 4+5= 9 `(km)/h`-val; akkor a 27 km-t `27/9` = 3 óra alatt teszik meg.

Az egyik `4*3`= 12 km-t gyalogolt, a másik `5*3` = 15 km-t.

2, Keverési egyenlet:

`190*90` + `x*30` = `(190+x)*50`

20x = `190*40` = 7600

x = 380

380 g szükséges a 30%-os kénsavból.
0