Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11. osztályos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
494
Add meg azoknak a köröknek az egyenletét, amelyek
a) középpontja rajta van az y=2x+1 egyenesen, a középpont abszcisszája 3, és érintik az x tengelyt.
b) középpontja rajta van az y=2x+1 egyenesen, a középpont ordinátája 9, és érintik az x tengelyt.
c) középpontja rajta van az y=2x+1 egyenesen, sugara 3 egység, és érintik valamelyik tengelyt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,

x = 3

y = 2x+1 = 7

O (3;7)

`(x-3)^2` + `(y-7)^2` = 9

b,

y = 9

9 = 2x+1

x = 4

`(x-4)^2` + `(y-9)^2` = 16

c,

`(x-3)^2` + `(y-7)^2` = 9

`(x-1)^2` + `(y-3)^2` = 9

`(x+2)^2` + `(y+3)^2` = 9

`(x+3)^2` + `(y+5)^2` = 9

(Ábra)
0