Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11. osztályos matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Add meg azoknak a köröknek az egyenletét, amelyek
a) érintik mindkét tengelyt, és sugaruk 2 egység
b) középpontjának abszcisszája 3 és mindkét tengelyt érintik
c) középpontjának ordinátája -4, és mindkét tengelyt érintik
d) középpontja rajta van az y=x egyenesen, sugaruk 5 egység, és érintik mindkét tengelyt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `(x-2)^2` + `(y-2)^2` = 4

`(x+2)^2` + `(y-2)^2` = 4

`(x-2)^2` + `(y+2)^2` = 4

`(x+2)^2` + `(y+2)^2` = 4

(Ábra)

b, `(x-3)^2` + `(y-3)^2` = 9

`(x+3)^2` + `(y-3)^2` = 9

c, `(x+4)^2` + `(y+4)^2` = 16

`(x+4)^2` + `(y-4)^2` = 16

d, `(x-5)^2` + `(y-5)^2` = 25

`(x+5)^2` + `(y+5)^2` = 25
1