Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1857
Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 11. Ha felcseréljük a számjegyeket, akkor63-mal nagyobb számot kapunk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

a+b=11
a=11-b
10(11-b)+b+63=10b+11-b
110-10b+b+63=10b+11-b
173-9b=9b+11
173=18b+11
162=18b
b=9 és a=2
Így ez a szám a 29
0