Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség! Matek 8. osztály-Gömb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
646
OFI Mf:141 oldal 6.feladat

A fasírt masszája az összekeverés után egy 9,6 cm átmérőjű gömb lett, amelyből 3 cm átmérőjű kis gömböket kell formázni. Hány fasírt golyó lesz ebből a masszából?
A massza térfogata:................
Egy fasírtgolyó térfogata:............
A fasírtgolyók száma:...............
Számolás??
Köszönöm előre is!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
gömb
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Massza térfogata: V=d³*pí/6=9,6³*3,1415/6=463,23 cm³
-1

Akkor jó gondolom, hogy a massza térfogatát elosztom az egy fasírtgolyó térfogatával és így kapom meg a db számot?? ugye,
köszi Alkst
0

Fasírtgolyó térfogata:V=d³ * pí /6= 3³ * 3, 1415/6=14, 137 cm³
-1