Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2023
1 Írd le számjegyekkel!
a nyolc egész tizenhét tízezred.
b ötezer- hatszázötmillió - kétszázhat.

2 Írd fel hatványalakban, és számísd ki a hatvány értékét!
a (-3)•(-3)•(-3)
b (-1)•(-1)•(-1)•(-1)•(-1)•(-1)

5 Bonsd föl a 72-t és az 54-et prímaszámok szorzatára! Írd föl a legnagyobb közös osztójukat és a legkisebb közös többszörösüket!

6. 25 25
_____-____ ;
54 72

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Csatolok képet.
0


5,

54 = `2*3*3*3`

72 = `2*2*2*3*3`

Lkno: (54,72) = `2*3*3` = 18

Lkkt: [54,72] = `2*2*2*3*3*3` = 216

6,

a, = `100/216`-`75/216` = `25/216`

b, = `7/5`:`(6/35+15/35)` = `7/5`: `21/35` = `(7/5)*(35/21)` = `7/3`

c, = `25/75` - `(25/72)*(54/75)` = `1/3` - `(1/8)*(6/3)` = `1/3` - `1/4` = `1/12`

d, = `((5*5)/(3*5))^3` = `(5/3)^3` = `125/27`
0

1,

a, 8,0017

b, 5 605 000 206

2,

a, `(-3)^3`

b, `(-1)^6`
0