Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

§7 Paralelogramma oldalai

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Egy paralelogramma oldalai 5 cm és 8 cm hosszúak, az általuk közbezárt szög 56°. Számítsa ki a paralelogramma magasságát és területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a = 5 cm

b = 8 cm

`alpha` = 56°

m = `b*sinalpha` = `8*sin56` = 6,63 cm

T = `a*m` = `5*6.63` = 33,16 `cm^2`
0