Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Egyenlet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2*cos^2x` = 1

`cos^2x` = `1/2`

I.

cos x = `-root()(2)/2`

akkor

x = `pm pi/4`+ `2*k*pi`

II.

cosx = `root()(2)/2`

x = `pi pm pi/4` + `2*k*pi`

A teljes megoldás:

x = `pi/4` + `(k*pi)/2`

fokban:

x = 45 + `k*90`; ahol k ∈ `ZZ`
1