Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
415
Fizkaban segitsetek pls
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`R_1` = 24 `Omega`

`R_2` = 60 `Omega`

`R_3` = 18 `Omega`

U = 6 V

`R_e` = `R_3` + `1/(1/R_1+1/R_2)` = 18 + `1/(1/24+1/60)` = 18 + `1/(5/120+2/120)` = 18 + `120/7` = 18 + 17,14 = 35,14 `Omega`

I = `U/R_e` = `6/35.14` = 0,17 A = `I_3` = `I_1` + `I_2`

U = `U_3` + `U_(12)` (`U_1` = `U_2`)

`U_3` = `I_3*R_3` = `0.17*18` = 3,07 V

`U_1` = `U_2` = `U`-`U_3` = 6 - 3,07 = 2,93 V

`I_1` = `U_1/R_1` = `2.93/24` = 0,12 A

`I_2` = `U_2/R_2` = `2.93/60` = 0,05 A
0