Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki letudná vezetni nekem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
Színházi nézőtéren 30 sor van. Minden sorban hárommal többen férnek el, mint az előzőben. Hányan ülhetnek a nézőtéren összesen, ha a huszadik sorban 70 szék található?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`a_(20)` = 70

d = 3

`a_(20)` = `a_1` + `19*3` = 70

`a_1` = 70-57 = 13

`a_(30)` = `a_1` + `29*d` = 13 + 87 = 100

`S_(30)` = `(a_1+a_(30))*30/2` = `(13+100)*15` = 1695 fő fér el a nézőtéren.
0