Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7 osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

6,

a, 1. és 2.

b, konvex: 1., 2. , a többi konkáv

c, A térfogata mindegyiknek 4.

Felszínek:

Ha külön lennének, akkor a felszín `4*6` = 24 lenne. Ebből ki kell vonni azokat a felületeket, amik egymásnak vannak rakva.

1. mindegyik kockának 2 oldala van fedésben, a felszín tehát 24-(2*4) = 16

2. két kockának 1 és két kockának 2 oldala van fedésben, a felszín tehát 24-6= 18

3. mint az előzőnek, a felszín 18

4. szintén

5. a felszín itt is annyi, de itt háromnak van egy oldala takarásban, egynek pedig 3. A felszín 18.

6. szintén 18

7. itt is 18, ez olyan, mint az előző, csak a tükörképe.
0