Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
366
Sziasztok! Az alábbi feladat megoldását valaki eltudná magyarázni?
Mely k és n pozitív egészekre teljesül: | 2^k - 3^n | = 17
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
k = 6 és n = 4

|`2^6`-`3^4`| = |64-81| = 17

Ha nincs jobb ötlet, akkor segít a számítógép (táblázat).
0